Haarwerken: medische pruiken en maatwerk in Angeren  

De coronaregels zijn losgelaten maar indien u zelf graag een mondkapje wilt gebruiken mag dat natuurlijk, of als u graag wilt dat wij het gebruiken is ook prima, laat het ons weten .

Als uw haar plotseling of langzamerhand dunner wordt of zelfs uit begint te vallen, kan dat tot veel onzekerheid leiden. Naast een goede hoofdhuid- en haarverzorging op maat, kunnen wij u helpen met een gedeeltelijk of een totaal haarwerk met een natuurlijke uitstraling.

AFSPRAAK ALTIJD DISCREET BEHANDELD

Het doel van de ANKO-sectie haarwerkers is:

 • Belangenbehartiging van de haarwerk-ondernemers door het bundelen van de krachten.
 • Realiseren van één kwaliteitsborgingsregeling voor de branche in overleg met zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen.
 •  Stimuleren van kennisontwikkelingen en uitwisseling binnen de haarwerk branche.
 •  Deskundige voorlichting en adviezen over haarwerken aan alle mogelijke belanghebbenden.

Het eerste gesprek is vrijblijvend en gratis

 • We bespreken de verschillende haarwerken qua structuur, kleur, lengte, maat en prijsindicatie. Daarnaast wordt samen met u vastgesteld welke haarsoort en model bij uw gezichtsvorm en bij uw persoonlijke wensen past. De juiste kleur wordt uitgezocht en uw hoofdmaat wordt opgemeten om zo een persoonlijk haarwerk te kunnen leveren. De verschillende mogelijkheden qua draagbaarheid worden besproken. We garanderen u een intakegesprek binnen vijf dagen na het eerste telefonische contact.
 • Graag indien van toepassing de verwijsbrief van uw arts en uw zorgverzekeringpasje meenemen.

Verschillende vormen van haaruitval

 • Alopecia cytostatica: als u chemotherapie/bestraling moet ondergaan, heeft u grote kans op haaruitval. De mate van haaruitval kan verschillen per individu. Uw behandelend arts kan u vertellen in hoeverre haaruitval bij u zal optreden.
 • Alopecia: iedereen kan met deze vorm van haarverlies te maken krijgen. Alopecia kan verschillende oorzaken hebben: stress, ziektes, medicijnen, hormoonschommelingen, erfelijke aanleg of ouderdom. Het kan zich uiten in kale plekken en totale kaalheid. Het haarverlies kan tijdelijk zijn of definitief. 
 • Alopecia Androgenetica: deze vorm van haarverlies komt het meeste voor en wordt veroorzaakt door de erfelijke gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Je erft het via de grootvader aan moederskant. Veel mannen krijgen in de loop van hun leven hiermee te maken, net als sommige vrouwen na de overgang. 
 • Alopecia Diffusa: dit is een vorm van diffuus haaruitval: het haar verdwijnt geleidelijk. Er bestaat een acute en een chronische vorm. Deze vorm komt veel bij vrouwen voor. 
 • Andere oorzaken van haaruitval kunnen zijn: geneesmiddelen, hormonale disbalans, diabetes, schildklierafwijkingen, chronische huidziekten en auto-immuunziekten.

Kijk op www.alopecia-vereniging.nl 


Voor optimale verzorging van uw hoofdhuid en haar:


Kijk www.kapsalonmariton.nl: klik op producten - haar en hoofdhuid.

Levertijden

De levertijd van confectie haarwerken zijn binnen twee werkdagen. De levertijd van  haarwerken op maat is twaalf weken.

Reserveren

Als u nog niet zeker weet of u het haarwerk nodig heeft, dan bieden wij u de mogelijkheid tot reserveren: dit betekent dat het uitgekozen haarwerk, dat u al gepast heeft, bij ons kosteloos op voorraad blijft voor een periode van 3 tot 6 weken.

Instructies, onderhoud en nazorg:

Wij geven u instructies over de manier van het opzetten, het omgaan met uw haarwerk en we leren u hoe u het beste slijtage tegen kunt gaan. Doordat we het haarwerk precies op maat leveren hoeft u zich geen zorgen te maken dat het haarwerk niet goed blijft zitten. Als u hierover toch twijfels heeft, dan kunt u met behulp van speciale klemmetjes en/of dubbelzijdige tape het haarwerk nog extra bevestigen. Tevens bieden wij u de mogelijkheid om tegen een redelijke vergoeding het haarwerk regelmatig te reinigen en te restylen.

U ontvangt van ons een onderhoudsvoorschrift voor het wassen en verzorgen van uw haarwerk. Daarnaast leveren we een standaard om uw haarwerk op te zetten en een borstel.

Tips :

 • Synthetisch haar verdraagt geen hitte van een föhn, steil/krultang of krulset. 
 • Let op bij het koken: de hete stoom uit de pannen en de hitte uit de oven kunnen uw haarwerk beschadigen.
 • Draai geen plukjes in synthetisch haar: hierdoor gaat de vezel kapot.
 • Slaap niet met synthetisch haar: door de wrijving met het kussen ontstaat er een kroezige vezel.
 • Het dragen van een synthetische (bont)kraag, sjaal of fleece trui beschadigt ook de vezel.

Garantie op haarwerken:

 • Voor alle soorten haarwerken geldt een garantietermijn van 6 maanden na aankoop op fabricagefouten.
 • De garantie geldt alleen als de haarwerken juist zijn verzorgd volgens onze voorschriften.
 • De garantie geldt als u het haarwerk verzorgt met de door ons verstrekte producten.
 • Na afname kunnen haarwerken niet meer worden teruggenomen, ongeacht of deze gedragen zijn.
 • Haarwerken die door eigen toedoen zijn beschadigd vallen buiten de garantievoorwaarden.

Reserve haarwerk:

Een reserve haarwerk is handig als uw haarwerk gerepareerd moet worden of bij onherstelbare beschadiging. Dit is zeker van toepassing bij blijvende kaalheid. Wij informeren u graag over de mogelijkheden, kosten en vergoedingen van de zorgverzekeraar.

Vergoedingen:

Kapsalon Mariton is aangesloten bij alle zorgverzekeraars. Op basis van verwijzing van de behandelend arts is er een mogelijkheid de standaardvergoeding aan te vragen bij uw zorgverzekeraar. Indien u aanvullend verzekerd bent, bestaat er een mogelijkheid om een extra vergoeding te ontvangen.

Voorbereiding op haaruitval:

Wanneer u weet dat uw haar gaat uitvallen als gevolg van een behandeling of ziekte, kunt u zich daar in zekere mate op voorbereiden:

 • Overweeg een korter kapsel te nemen.
 • Ga extra voorzichtig om met uw haar bij het wassen, kammen en drogen: zo min mogelijk hitte-tangen gebruiken.
 • Slaap op een zijdeachtig kussen: er wordt minder aan uw haar getrokken en het haar is minder statisch.
 • Bescherm uw hoofdhuid tegen de zon door het dragen van een hoed of pet.
 • Verzorg uw hoofdhuid en haar op advies van ons met passende producten.
 • Wanneer u (nog) niet al uw haar heeft verloren, dan kunt u toch uw haarwerk dragen. Zo voorkomt u een te grote overgang van dun haar naar een (voller) haarwerk.

Groei van nieuw haar:

Als uw haar weer gaat groeien tijdens of na de medische behandeling, kunt u het haarwerk blijven dragen. Het is van groot belang dat u uw hoofdhuid goed verzorgt met de door ons geadviseerde producten.


Als service ontvangt u de eerste knipbehandeling gratis.

Klachtenregeling: ondanks dat we een hoog kwaliteitsniveau nastreven, kan het voorkomen dat u niet tevreden bent over uw haarwerk of onze diensten. In de eerste plaats kunt u uw klachten met ons bespreken. Deze worden in alle redelijkheid zo snel mogelijk opgelost. Mocht dit niet lukken, dan kunt u de klachten voorleggen aan de geschillencommissie van de ANKO: www.degeschillencommissie.nl.

Gedragscode ANKO haarwerk Specialist

Kapsalon Mariton
Christinastraat 8 
6687 BZ Angeren, Gelderland

Privacy

Contactgegevens

 026 - 325 02 03

 kapsalon.mariton@planet.nl


KvK nummer: 10022336

BTW NUMMER : NL001284102B26

AGB code: 76088801

Openingstijden:

Voor haarwerken op afspraak

Maandag Gesloten

Dinsdag Gesloten

Woensdag 08:30 - 17:00

Donderdag 08:30 - 17:00

Vrijdag 08:30 - 17:00

Zaterdag 08:00 - 15:30